Az élet vízéről könnyedén!

Sláinte! - A whiskyblog

Sláinte! - A whiskyblog

Nyerő páros - Hankey Bannister Heritage Blend

2016. szeptember 26. - Szittnyai Zalán

blue2_1.jpg

Történt egyszer, hogy a Whiskynet fotópályázatot hirdetett, mi meg "jól beneveztünk" a versenyre. Nagyon tetszett a Johnnie Walker Blue Label - The Gentleman's Wager című reklámfilmje Giancarlo Giannini-vel és Jude Law-val, ez adta az alapötletet nekünk a tihanyi fotózáshoz. Néhány sikkes csavar és hamar közös fotóra kerültünk kedvenceinkkel. A fotót aztán neveztük a versenyre és talán nem is oly meglepő módon, a legtöbb szavazattal nyertünk. A nyeremény pedig egy Hankey Bannister Heritage Blend volt.

A különleges palackozáshoz nagyon jó sztori vagy legenda is társul, hiszen a források szerint néhány éve egy londoni pincében találtak egy körülbelül 1924-1928 közötti időszakra tehető palackot, melyben eredeti Hankey Bannister leledzett. Az Inver House-nál mindenki lázban égett, a legtapasztaltabb kóstolómestereket és a legprofibb laboratóriumot hívták segítségül a lelet elemzésére. Az eredmények után Stuart Harvey, az Inver House lepárlómestere nekiállt rekonstruálni az ízvilágot. Ebből született a Heritage Blend. Pontos részleteket nem közölnek, ám a cél egy régi, arisztokratikus blend megalkotása volt.

hankey7.jpg

Hankey Bannister - Heritage Blend:

Szín: Érett arany.

Illat: Érett, oxidált mazsolás, az alkohol utat tör. Mézeskalács, vajas keksz.

Íz: Érett zamatok, de az alkohol még nagyon virgonc. Ereje teljében rúgkapál, finomodnia kell még. Érdemes jéggel higítani, esetleg egy kis vízzel.

Lecsengés: Az alkohol hosszan melegít, a mézeskalács még túl forró a kóstoláshoz. Vízzel, jéggel az aszalt gyümölcsök jelentkeznek, de az alkohol még így is jelentős.

A bejegyzés trackback címe:

https://slaintewhiskyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3411745553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása