Az élet vízéről könnyedén!

Sláinte! - A whiskyblog

Sláinte! - A whiskyblog

Álmok álmodói - Bulleit Bourbon Frontier Whiskey

2017. október 22. - Szittnyai Zalán

bulleit1.jpg

1860 Kentucky, Louisville. Augustus Bulleit felpakolja Bourbon-ös hordóit szekerére és elindul New Orleans-ba értékesíteni a szállítmányt. Soha többé nem hallunk felőle, a rakomány soha nem ér el Louisiana fővárosába. Ne feledjük, egy évvel vagyunk a polgárháború előtt, a hangulat pattanásig feszült Észak és Dél között, a törvényt mindenki maga értelmezte. Útonállók, szerencselovagok, a katonaság elől bujkáló marhapásztorok, vad bandák szegélyezték a vándorok útját. A Vadnyugat virágkorát élte, az emberélet nem sokat ért, egy rakomány whiskey viszont rengeteget. A Bulleit család története közel 130 évre eltűnik, egészen az 1980-as évekig kell várni a következő mérföldkőre. Ugyanis Tom Bulleit megtalálja üknagyapja naplóját, benne a családi "Bourbon-recepttel". Sikeres ügyvédként dolgozott, a harmincas évei elején járt, viszont nagyon kedvelte a tágyalótermek magánya után a helyi bárok bourbon whiskey-vel teli, nyüzsgő életét. Álmatlan éjszakák következtek, a visszatérés a családi gyökerekhez vágya égett a fiatal Tom lelkében. A döntés megszületett, fel kell éleszteni a családi tradíciót, hiszen 1830 és 1860 között Augustus Bulleit rendkívül sikeresen főzte egyedi receptje alapján a whiskeyt Kentucky erdeinek mélyén. Tom lemondta tárgyalásait, eladta ügyvédi irodáját, és az érte kapott pénzből elkezdte újraépíteni az egykoron népszerű brandet. Sosem nézett vissza. És milyen jól tette, az 1987-es indulása óta eltelt 30 évben mára már a világ TOP 50 bárjának legkeresettebb bourbon whiskey-je a Bulleit. Ismerkedjünk meg ezzel az ízig-vérig amerikai, kézműves nedűvel.

bulleit2.jpg 

bulleit3.jpg

bulleit4.jpg

 

Bulleit Bourbon Frontier Whiskey:

Szín: Gazdag arany, a kaliforniai 49-esek kedvenc színe.

Illat: Friss, finoman édes, vaníliás, hordófűszeres hangulat. Éppen kinyitottuk a kukorica konzervet.

Íz: Semmi túlzás, kiegyensúlyozott, rendkívül jó ivású bourbon. Nem túl édes, nem túl sok. Kiegyensúlyozott.

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, nem ömlengően édes, klasszikus bourbon jegyek. Nagyon jól áll neki is a jég, mint a bourbon-öknek általában. Kentucky "újraélesztett szíve".

A bejegyzés trackback címe:

https://slaintewhiskyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1813051672

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Óvatos lehúzás 2017.10.23. 13:17:45

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: Van az úgy, hogy rettenet, de nem vagy férfi, ha nem húzod le. Van az úgy, hogy te vagy rettenet, így könnyedén kihasználnak, lehúznak. Egyik rosszabb, mint a másik. A Heti sajtó azért is van, hogy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása